Wat is de beste internetprovider in Amsterdam?

Ben je op zoek naar een goede internetverbinding in Amsterdam? Dan kun je soms door de bomen het bos misschien niet meer zien. Dit komt omdat in onze hoofdstad vrijwel iedere aanbieder wel actief is, waardoor je echt moet gaan vergelijken wie het beste bij je past. Daarom is het belangrijk dat je weet waar je op moet letten.

Er is geen unanieme beste internetprovider in Amsterdam. Dit komt omdat wat een provider goed of minder passend maakt per persoon kan verschillen. Zo kan jij graag zoveel mogelijk MB’s willen hebben, terwijl je buurman slechts een minimale bundel wil hebben om te kunnen appen met de familie. Daarom is deze blog vooral bedoeld om te kijken wat een goede aanbieder nu zo goed maakt, zodat jij zeker weet dat je bij de passende provider zit.

De snelheid van je abonnement

De eerste graadmeter om te bekijken waar je het beste je internet vandaan kunt halen, is kijken welke abonnementen er worden aangeboden. Wat zit er inbegrepen en voor hoeveel. Zo zijn er bijvoorbeeld internetabonnementen voor je telefoon waar je ook gratis belminuten bij krijgt. Daarnaast zijn er ook bundels die speciaal bedoeld zijn voor internet thuis, bijvoorbeeld voor je laptop. En bij thuisinternet kun je ook nog kijken of je dit in een alles-in-één abonnement kunt plaatsen om kosten te besparen. Kortom, volop keuze.

Let er wel op dat je betaalt voor alle mogelijkheden. Als je dus kiest voor veel internet terwijl je maar weinig data gebruikt, dan is het zonde van je geld om je abonnement niet iets kleiner (en daardoor goedkoper) te maken. Het tegenovergestelde geldt natuurlijk als je regelmatig MB’s bij moet kopen.

De aanbieder

Zoals al vernoemd zijn vrijwel alle internetproviders vertegenwoordigd in Amsterdam. Dit geldt voor grote spelers als Tele2 en Ziggo, maar ook voor meer universele merken als Youfone en zelfs hele kleine ondernemingen waar je misschien nog nooit van hebt gehoord. Dat je een aanbieder wel of niet kent maakt niets uit voor de kwaliteit. Het kan daarom erg aantrekkelijk zijn om juist voor een kleinere provider te kiezen, als de voorwaarden veel beter bij je passen. Vooral als de prijs ook een stuk beter is.

De kosten

Uiteraard is de prijs van je internetabonnement ook geen onbelangrijk puntje. Iedere provider rekent andere prijzen voor vaak dezelfde diensten, dus kun je het beste goed bekijken waar je het goedkoopst uit bent. Onthoud wel dat de prijs niet altijd alles zegt. Sommige abonnementen zijn bij de concurrent duurder, omdat er meer is inbegrepen. Het is dus aan te raden eerst te kijken hoeveel internet en alles daaromheen je krijgt voordat je je abonnement afsluit.

Om een goed beeld te krijgen van welke aanbieder het voordeligst is en het beste bij je past, kun je via een vergelijkingssite de verschillende aanbieders met elkaar vergelijken. Hier kun je in een duidelijk overzicht zien welke abonnementen van welke aanbieders het beste bij je passen en welke van deze het voordeligst voor jou is.