Steeds meer huishoudens krijgen toegang tot een hogere internetsnelheid

In Nederland zijn providers als Ziggo, KPN en T-Mobile druk doende om hun netwerk te upgraden. Steeds meer Nederlandse huishoudens in steeds meer plaatsen te laten beschikken over het snelste internet. Steeds meer steden krijgen toegang tot internetsnelheden van wel 1 Gbit/seconde. Zo kunnen steeds meer mensen het snelste internet abonnement hebben. Die mensen kunnen dan zonder problemen 4k films streamen. Ook kunnen ze grote bestanden in een paar seconden downloaden.

Bepaal welke internetsnelheid je nodig hebt

Vaak zijn de snelste internetabonnementen ook de duurste, Vraag je daarom af of je het nodig hebt om bestanden op de hoogste snelheid te kunnen downloaden. Kijk naar je internetgedrag. Waarom? Omdat je internetgedrag bepaalt welke internetsnelheid je nodig hebt. Zo heb je voor het lezen van berichten en het sturen van e-mails genoeg aan een abonnement van 50 Mbits/s, terwijl iemand die vaak op Netflix zit en soms grotere bestanden download genoeg heeft aan een abonnement van 100 Mbits/s.

Weet je niet zeker welke internetverbinding het beste bij je past? Maak dan gebruik van de keuzehulp tool. Je beantwoordt dan een aantal vragen. Zo kan de juiste internetsnelheid worden vastgesteld. Bedenk dat je door het kiezen van de juiste internetsnelheid veel tijd en geld kunt besparen.

Providers voldoen aan de vraag naar hogere internetsnelheden

Natuurlijk proberen providers te voldoen aan de vraag naar hogere internetsnelheden. Zo is KPN in maart 2021 begonnen met het aanbieden van 1 Gbit/s. Natuurlijk is dit snelste internet niet direct overal beschikbaar. In de grote steden wordt internet met die hoge snelheid beschikbaar gesteld voor mensen met glasvezel internet.

Ziggo keverde in 2019 al internet met downloadsnelheden tot 1 Gbit/s in steden als Utrecht en Hilversum. Tijdens de landelijke uitrol van het Giganet in 2021 krijgen steeds meer klanten van Ziggo in steeds meer steden toegang tot de snelste internetsnelheden. De verbindingen van Ziggo gaan al voor 97% via glas. Ziggo hoeft dus nauwelijks te graven om zijn klanten toegang tot de snelste internetverbindingen te geven. Ziggo heeft zich al jaren voorbereid. Daarom kan Ziggo het nog bestaande coax deel van 3% snel upgraden, zodat Ziggo hele steden direct toegang kan geven tot de hoogste internetsnelheden.

Zoeken naar een glasvezelabonnement

Wie op zoek is naar een glasvezelabonnement wil natuurlijk weten of een glasvezelabonnement beschikbaar is voor zijn woning. Is een glasvezelabonnement beschikbaar? Dan wil je natuurlijk de verschillende glasvezelabonnementen met elkaar kunnen vergelijken. Gebruik daarom onze postcodecheck en filter op glasvezelabonnement. Dan zie je direct welke glasvezel internetabonnementen er op jouw adres beschikbaar zijn.